Islamic Widget

Followers

Follow by Email

Friday, April 29, 2011

Saya Mahu Memulakan Bisnes Borong

Assalamualikum dan salam 1Malaysia,
Entri kali ini amat istimewa kerana pertama kalinya saya menyertai pertandingan yang berbentuk penulisan entri di Blogger.com. Destinasi Borong Pilihan saya ialah Bandar  Guangzhou kerana setelah saya mengikuti krusus Guangzhou101 edisi KUCHING, saya mengetahui kelebihan bandar ini kepada pemborong yang baru seperti saya. Sebagai seorang siswa, masa adalah faktor utama yang harus dipertimbangkan sebelum menceburi dunia perniagaan ini. Oleh itu, bentuk perniagaan yang ingin saya ceburi adalah berbentuk perniagaan "on9", ini kerana perniagaan bentuk ini senang nak jaga skit, boleh lah bagi2 masa. Kalau nak dibandingkan dengan full time bisnes kan kan...


Bentuk barang2 yang igin dijual pulak adalah berbentuk keperluan muslimin dan muslimah, barangan remaja, dan sebagainya... bolehlah jadi muslimin onestop tuk semua peringkat usia kan.. insyaallah... kalau ade rezki lah kan.. tuah ayam nampak kat kakinya, tuah manusia sape lah yang tahu kan..


anywhere hopefully I can win this give-away from Tim Great Minds.. insyaAllah..


Entri saya layak untuk memenangi Trip Borong PERCUMA ke Chinadan Vietnam bersempena dengan BBC & BBV 1st GiveAway. Ketahui langkah-langkah Borong China dan Borong Vietnamdengan menyertai Kursus Usahawan Borong, Guangzhou 101 dan Saigon 101 oleh Tim Great Minds.


GiveAway ini juga bersiaran khas dari khairoolazhar.blogspot.com

Permainan hina Islam: Mahasiswa gesa tindakan - Malaysiakini

Permainan hina Islam: Mahasiswa gesa tindakan - Malaysiakini

Billy Info: [Gambar]- Atlit Wanita Iran di Sukan Asia 2010

Billy Info: [Gambar]- Atlit Wanita Iran di Sukan Asia 2010

iPad - iPad WiFi - iPad WiFi + 3G - Apple Store (Malaysia)

ipad2 now in apple store maysia!!
spa2 yang lom ada ipad ya i cadangkan BELi lah kat Applestore!!

undian contest blog tercantik | ! woot woot

undian contest blog tercantik | ! woot woot
undian contest blog tercantik http://t.co/NOSiaoq
jgn lupa undi blog aku!! hehe blog no77!!

Friday, April 22, 2011

Guangzhou101 edisi KCH 26mac2011

jom jadi usahawan muslim!!

purest of pain

Alhamdulilah....
kesunyian terungkai... actually menurut tittle kat atas...
31/3/11 adalah tarikh keramat bagi kelas bel as1202a/c sbb hari ya lah "kenangan terindah" tercipta coz we won the 1st prize drama competition...
syukur se syukur nya...
malas nak cita... tangga lah pic n comming soon hopefully i can update VT lam youtube yeh...
insyaalah..

diawal persembahan

 diakhir persembahan



bergambar bersama hamper

jamuan kesyukuran 1/4/11


than coz sudi tangga.. nantikan VT n comming pic at serian!!