Islamic Widget

Followers

Follow by Email

Sunday, February 28, 2010

power root....


25/2/2010 hari sa'al... on the mornig ya.. i got the call from bak kata nya tek power root la kedirik... at first i gik on9 la... tiba2 phone katr sebelah berbunyi... ai!!! anonymous?? ku pikir kan afyza yg tipon.. sbb ari ya nya tipon ada juak perkataan ya kuar so angkat la tanpa berpikir panjang....
"assalamualikum... saya hj...(sumthing2) x igat DARI SYRIKAT POWERROOT igin memberi tahu yang syrikat kami ada membuat satu cabutan no sim dengan celcom.. jadi semalam degan betuah nya no sim anda yg bernombor 01384xxxx telah di cabut, jadi boleh saya bercakap dengan tuan punya no telfon ini??"
aku with nothing in my mind...
"a ha"
ny apikir la aku pah aowk kali... so nya teruskan berckp...
"jadi no anda telah memenagi wang sebanayk RM5k, jadi cara mendapat kan wang ini, wang ini hanya boleh dimasukkan dlm acc sahaja. jadi anda ada menggunakan acc bank??"
aku x tauk apa nak padah... sbb maseh terkedu awal2 pg dah ada org nak berik duit 5 ribu... n perasaan yg berbaur pelik n hairan n rasa macam org yg menipu pun ada juak...so ku saut la...
" x da"
ya pun pdah la..
"ada ke saudatamara yg terdekat atau kawan2 yg ada mempuyai acc?? "
jadi aku pun berpikir suruh nya putuskan panggilan n kaktok nya tipon gik... sbb nak nayak bpk,,, walau pun tauk yg bpk akan x suruh/...
"boleh tuan tipon sy kjp lagik dlam 5min sbb nak tya bapa..."
ny pun padah
"ok dlam 5min sy akan til awak lagi.."
letak la tipon...
terus crk bpk padah yg "powerroot" tipon na so on la... bpk madah x boh berik,, mun maok mintak no tel dak nya...
my be time ya nya kol lagik aku x anggat la malas jak rasa... penipu...
then mun bena la... mesti nya kol gik sampe dapat tol x???
tok x... lalu x da...
dah la seleng bukan malaysia standart... sleng indon pun ada...
then i find out la ... rupa2 nya bnyk lagik dpt pangggilan yg hamper sama... so compom la ya nang tipu... i baca la sidak indon pun ada lakukan bendan camtok...
so barang sesiapa yg dapat panggilan paloi lik i get... main kan dak nya... mun leh bergaut la degan dak tok.. sbb dka nya yg bayar call ya... sak dak nya abik kedit ka... bill byar mahal ka... what eva the ea la.... k lah malas nak citaq2 gik,...
as salam...

Thursday, February 25, 2010

pameran masok u & kenduri arwah

hari sabtu ya g emart beli barang2 k makan hol... jalan lah kat supermarket n department store kat emart.. sekejap jak ambik2 barang kat supermarket then terus g atas.. jalan2 bpk belki k polish keta n so on la... habis bayar g bwah terus byr brg kat bwah.. balit... hari ahad.. kemas2 sapu n mop kejap2 tolong tangga2 org basuh manok (ena n nana gendud) hahaha kali tok aku betuah kit x masoh ayam coz ada keja (mopping n sapu)... ena n kak pepeh degar cita tgh hari g keja... x pat ponteng.... coz kak pepeh, khamis cuti sbb stpm kuar.. oh my gucci...stpm dah kuar spm bila lagik??? pujuk2 dak duak lastly ena jak dapat PONTENG hehehe/... da la kwn.. x borink gilak..., jam pon dah 10 lebih kak pepeh n kak ain dah plan mok anta kak pepeh keja x lamak gik.. so apa gik la ambik kesempatan nak gi pameran jom masok u ya la... mun x, terlepas la g pameran ya... terus padah jak ngan mak mok g pameran ya.. kejap jak.. lalu nya mdah mndik gik.. piker2 x boh jak mandik mandik kat rumah usu jak.. lalu la ambik baju segala lalu g lam keta mun x cepat2 banyak gik kenak cukai biasa lah gorvement tax...... hehehe time nak g rumah usu ya.. time tunggu engine panas.. terigat la beg duit n handpone terlupak terus kuar macam org gila masok rumah ngambik brg lupak... abis cita ya.. sampe jak kat rumah usu.... kakak pepeh lupak kunci./.... owh no.... tunggah2 usu padel lam bilit kebal (bilit usu) hehehe... tipon2 rumah usu, hp usu x dpt2... time ya ku sms la dgn ezzah.. mok ambik nya g pameran ya tek la... lastly usu padel kuar... tp ada gik segek problem... x da kunci... crk2 kunci, wa dolah datang.. hero malaysia datang... hahaha... masok jak... kak pepeh terus g mandik then me.. kemas2 terus anta kak pepeh keja n g ambik ezzah terus g tempat pameran ya tek... hamper semua riaslah ku borong... isik borang mana2 u yg berminat... kelak2 pilih... balit ke rumah afyfy n ezzah ikot... lalu bak jak la terus g makan hol... mula2 x mok tapi kak mek duak kakak ain paksa baruk maok... time kat nak nait jembatan gantong.... aku terdegar yg ezzah ad konflix dgn some one... dr parking lagik sebenar nya tp x lalek la... start la poret ku dtng.... sampe ke rumah pun daknya x mok mdah sapa... x pa la... polah jak cam besa... tolong org idang brg makan n my task tetap la.... (cucu tapak magkok...) biasa la geg cuci tapak magkok muka2 sama jak la... aku nana ena... balit2 muka ya jak... hehe... abis jak cuci terus makan kueh minum teh... OPS... Oh My LV.... i foget about my friend.... haha dirik kat dalam... tp dakya duk(ezzah ngan lihin)... nasib bait dak nya x gilak nuggu sbb busy gik bercerita... kejap rasa...ezzah balit mak nya ambik... lihin??? time anta gendod n mak siah lihin ikot terus anta lihin... ERMMMM the gerat day la.... in one day A, lee, saip, lihin ezzah, afyfy, n not 2 foget... jerol pun ada....
as salam....

Tuesday, February 23, 2010

jumaat 19/2/10

pagi jumaat ya tek ada belaja keta kejap dgan cikgu jazlan... dr kol 800 sampe kol 1000 lebih la... lepas abis belaja sempat tido kejap.. ngantok gilak... kejap rasa kemas2 g sembahyang jemat... time masok masjid teserempak la degan ezzat... lalu la tunggah nya.. tayak no tel iqah mok oder kueh choklet... tp nya x kenal.. x pa la.. lps ambik wuduk.. aku agak la si izzat tek.. dok belakang la.. selalunya tegah2 masjid.. tukar pot jap.. dah la belakang stage, sbb kat masjid ada pertandigan zikir... 9malam bertutut2 dgrnya... lpas jak duduk sblh izzat.. lalu la izzat cita hal2 sekolah.. nya madah pengawas taun tok jauh beza dgn pengawas taun lepas.. (dlm hati igatkan jauh lebih bagus) jauh beza cam ne??? tayk ku tek,... nya saut la.. terok la taun tok... owh... ku balas igatkan jauh bagus dr year mek org... KP taun tok x ngagak cikgu penasihat (cikgu dayang) izzat madah la.. but to me its ok la mun salu gilak kelak jd poret cam year 2009.. hahaha.... apa2 jak la... kedegaran mimbar berkata x leh berckp terusla x berckp mek org.. kejap rsa kelihatan saip kuar dr bilik wuduk terus g rah mek org.. turut kelihatan lan g ke kwasan mek org... buat derk jak la.... tiba2 ada org ketok bahu.. toleh rupa2 nya sahrul d blakang... slam ajak la..abis sembahyg terus kuar crk selepar.. time crk ya.. iqbal tego.. "kau da lesen ka?? kta nya.. aku pun jwab "lm", nya blas owh igat kan nak ajag keja kat jambu... 25 inggit sehari dr kol 4 sampe kol 12 malam.. (tawaran yg hebat..) tapi yalah x da terus transpot.. kol 4 dpt la.. blit??? sapa nak ambik???? tegah2 malam ya... kelak jlan kaki.... "balit keja..." haha.. crik punya carik lepa tek ada la jumpa kat luar... semua tetak, pande bejalan selepa aku!! haha.. time ya lalu la, saip nayak cam ne dgan fsx nya.. aku padh la tok ku ato.. discus2, last2 g rumah A ato upu, kplspm n fsx sekali... balit g rumah ambik pendrive terus g rumah A.... kat rumah A.. masok jak lam rumah A kelihatan ada bapak A ngan mak nya tangga tv... g lah tek dpn PC ato hal perguruan A ngan lee..
aku jd magsa tipon hasima n c. pris mintak no cikgu malek.. coz.. lee ilag no pin upu... dapat... akher nya selesai semua (KPLSPM, UPU, FSX) lalu A ngan lee kuar tah g sene aku pon x tauk... sbb time daknya 2 kuar ku lam jamban ada sedikit pelaburan.. hehe/... Ezam maseh k laptop saip, saip dikpun tertido2... 30 min juak la tuggu... lastly balit juak aku,,,.. kurang lebih kol 530 usu ambik, mak suruh enjen kain rmh usu n kupak bawang terus.. g lah tek... time kat rumah usu.. untung nya hari ya ena just keja mornik,,, so ada la kawan k kupak bwang... usu madah mok polah lazania x?? ku saut "on jak" lalau nya suruh beli cheese n fresh milk kat everise... sbb mek 2 ena nak tangga kede jual enjen sesah, mak suruh.,..blt ena mandik., aku kupak bwg, polah lazania, aku mandik then sambung kupak bwng terus bapak ambik... abis juak cita hari hemat tok.. lamak da jak taip cita jemaat tok...
as salam....

Thursday, February 18, 2010

emart,tenis time, kubo n bimmers..

  • tengah hari ena n kak pepeh dah sms nanyak "x g ka rmh usu".. ku bls," malas x da mood", lalu la ena reply "x da mood ka x da nyawa/ada kes???" (tok mesti ada adivisor yg tlg berik idea tok...tauk gilak...) lalu la mak suruh pdh amik tp tuggu tipon dlok la... ok kata ena...
  • kejap rasa udin madah g emart bapk bak... lalu la bekemas....
  • +-/*jam kol 3+++ g emart... lam perjalanan g, bpk tpon aniq mok x ikot... aniq maok terus g rumah usu ambik aniq
  • time nak bayar brg2 tek aniq mok g up stair coz ada toy department.. OH NO!!! degar cita aniq mok beli helicopter...apa ka d pdh bpk lalu nya x maok lagik.. bagus la... hehe (mun usu baca tok jng marah ya.. nanti kena jual)
  • abis jak shopping2 brg dapo lm emart, otw g keta nak balit ada la kede jam yg malang... singgah la kejap tek... lalu bpk pdh yg nya ada beli jam kat sitok tapi besi lam bam ya patah lalu la org jaga kede ya tek berik besi ya.... FREE hahaha lalu balit rmh usu...
  • sesampai jak rmh usu, kelihatan keta dak mak siah dpn rmh... msk jak lam rmh ya tek.. dak nya tgh tangga cita PISAU CUKUR!! Ihave watch tat movie!!! best... 5 star 4 d movie..
  • kejap rasa abis cita ya.. lalu smua g dpo carik brg makan, lalu lah mak ku surh beli cucur..
  • g mek 2 ena beli cucur tek...
  • siap2 makan g luar aku bak palak main basikal.. biar basikal kecik dr dirik asal enjoy...
  • anuar kuar bak badminton lalu main...
  • d time main badminton sambil berebut dgn aniq; I get d idea mok main tennis sekali lalu masaok dlm ambik beg tennis lalu main...
  • main sampe berpeloh , bj basah kuyup... lalu la ada org terais dari dlm rmh madah usu bak g kubur wa...
  • aku ngan aniq mala jak madah last shoot, last shoot x jauk last shoot.. maklom la aniq x puas main kejap rasa main ada jak org ambik reket dr nya... hahaha
  • pujuk la ngan aniq tek.. lalu masok dlm terus tukar baju cuci muka lalu g..
  • abis bc ysin.. siram air kat kubo.. terus g kat keta... nungu dak nya...
  • apa gik mek 2 nana gendud bergambar la.. ne nak molah model basoh manok...(haha)
  • nama gik SOT kat kubo pun bleh bergambar...
  • balit dr kubo mak ajak g bimmers makan...

  • dudok oder air, mi laksa, sate....
  • aku lom oder apa2 gik x da apa2 yg ,menarek perhatian...
  • time dak nya makan kak pepeh suak me laksa.. mkn la sikit...
  • lalu mdh ngan nya nyaman x nasi ayam penyet.. dak nya madah nyaman...
  • lalu la oder nasik ya tek...
  • abis makan balit
  • dak usu g rmh pinjam luggage k usu laki g kl ada keja..
  • time kat rmh ena mintak lagu...
  • time daknya blit ya anua meradang...
  • lalu la usu ngamok..
  • (this is the huge secret between me n ena)
  • kurang lebih sejam blit aku sms ena cam ne lm moto??
  • ena mdh dak nya semua diam usu ngamok besa tegal anua...
  • lalu la ku padah singa ngamok...
  • ena replay bukan siga tapi rimo sbb tok taun rimo CNY.. (hahaha)
k lah x leh panjang2 lak kenak saman gik...
as salam...

Wednesday, February 17, 2010

U.P.U

isnin ya tek, kurang lebih jam 330 ngah datang... coz ariya nya ada madah nak nganta brochure tentang UNIMAS, apa yg unimas tawarkan kepada org2 cam aku tok..... maklom la kita tok org2lepasan spm yg maseh mencari identiti... jd pilot ka?? doktor ka?? lawyer ka?? paling2 jadi ustaz jak.... but PILOT is my dream sinces i was in primary school lagik tauk... i dont have the answer why PILOt is my choice.. mybe the charisma of a pilot thats bring the huge aircraft.. hehe best i tell u... that y la i play the FSX... rasa bah geney real pilot bak aircraft... pernah juak aku terpikir nak jadi semua bak kata org hidup kan sekali jak... so kita enjoy!!! (mcm lam cita putri la pulak) jadi semua??? mun semua kan best.. "Kepten Ustz. Dr. Lawyer Khairool Azhar b Tuah" WOW!!! that is what i want!!! High dreamer...LOL..



anywhere.. back to the story on the day.... dtg lah ngah tek... explain2 jak ya nya nuruh terus isikUPU ya... aowk la... isik jak...terpaksa ngisik tanpa kawan.. selaluny mun gisik benda2 cam tok mok da kekawan bok best 2 deside nek mok g... tapi ya lah nama bukan jodoh mok isik upu fasa 2 dgn kwan... pilih punya pilih this is what i choose..


mun d lihat la... why x da bidang pilot memilot nak.. coz.. pilot is special... just boleh d ambik kat nya pun aviation jak... one of my aim is asia pacific flight training kat kelantan... mun d ikot.. banyak gik aviation nak d g... like Emirates Aviation, Airasia Academy, MAS Academy...

lepas jak pilih terus sms ngn salihin n A suruh g rumah A sbb nak isik k dak nya 2 terus la... x lah lupak kawan gilak.... (kita jak igat org..tp?? org?? no commnt) pake basikal double g ambik lihin terus g rmh A. (perjalanan yg amat memenatkan..) sampe jak dpn rumah A, A x da rmh.. palak na biak tiok eh.. tipon jak nya terus sampe... on9 lah mek 3 tek coz Lee x mok dtg nya madah kelak2 jak... ariya tek sempat isik k lihin jak sbb hari dah magrib A dah nak kuar gik.. lagik pun pilih U ya melambat kan... so balit lah mek 2 tek.. sampe jak rmh.. aku dah ter kuyup2 mencari o2(oksigen).. ya lah kita tok bukan org sukan... warm up pun x da...hahaha.. terus kemas bsikal n g dpn kips.. rehat kjp lalu mandik.. segar badan.... ya cita hari isnin.. esok sambung cerita g Kubur Wa k..x sempat sambong terus dah kol3 pg tok.. esok mok bgn awal ada belaja kereta kol 830..
as salam..

Tuesday, February 16, 2010

HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!

malam nak tunggu taun baru cina biasa la nak tunggu bunga api la.. hehehe... sementara 2nggu buga api ku tangg ala cita lakonan jeky chan kat TV2.. best la lawak.. jam 10min gik nak kol 12 dak nya dah main mercun n buga api so tuggu la kejap.. tapi udin dah kuar dah.. kejap rasa aku pun kuar la.. time tangga bunga api ya terigin la nak ambik pic k kah lam blog tok nak.. so tanyak la udin ne camera?? nya madah lam kete kuning... so g lah dalan ambik kunci keta.. tok serba sikit bunga api sekitar rumah aku k..



so keesokan harinya.. macam taun2 yg laen mek owang akan g la rumah sedara mara sebelah mak yg meyambut CNY. semua rumah yg d agak semua x da ang paw heheha kali dah besa kali owh... aku jak rasa dirik kecik.. time nak balit jak dari rumah yg lat kira kira lps azan magrib... saip sms, tayak pasal fsx.. rupa2nya erza pdah ngan nya yg aku tok ada fsx sekali ngan joystick..ya nya nak pinjam disk fsx ya sekali ngan joystick... owh.. boleh aja.. so saip, erza, lee n alan g lahg ambik lepas isyak tek.. tuggu puny tunggu x da juak sampe.. sms la ku tek.. "ne kau??" replay la ny tek.. "kol930mek org sampe..." k lah ya x awal gilak.. so.. kemas kemas la ku tek disk lee sbb dah berapa hari nya nak ambik tp mala x da kat rumah jak.. hehe... abis jak burn disk lee kurang lebih 15min dak nya datang... lalu la nayak fsx ya.. kamboh2 jak.. kedak sakai eh.. (gia la aku mula2 beli fsx ya.. ganok org.... hahaha).. tayak la tek... ya alan madah mok coba lam rumah aku.. tp ku pah x pat... aku nayak dak nya gik.. tak org dah makan ka lom.. ingat kan nak bak g bemmers ka... dah nya madah mok mkn tapi degar jak ku padh bemmers alu jaik muka dak nya... mun ya udah... lalu la hati ku x sdap.. erm...dah agak dah... asal g sene2 jak mesti ku knk tiggal..(lm hati ku berkata) diam jak la... maklom la.... apa jak kita tok... abis jak ya..terus daknya blt.. kejap rasa lee lak sms madah cd x pat main just lagu isabella jak.. ya nya nyuruh ku g rmh nya... g lah tek.. ato punya ato dapt tp x pat d next.. kenk??? aku pon x tauk... dah dpt tek.. degar la mek org lgu2 ya tek.... lepak2 jp kat beranda rmh lee... aku, A, Lee, n jerol... aku layan jak jerok tegah sot ya... ngerco jak.... hahaha tp ok lah x la borink gilak..... kjp rasa mek 2 A balit....
k Lah rasa nya cukup la cita tok nak.. bubbye...
as salam...

Friday, February 12, 2010

cycling...

715 pg angkat sbb nak g belajar keta b4 ckgu ambik cam biasa la kenak kemas rumah.. mopping n sweeping la keja sy.... time sy masok keta cikgu ya kelihatan la 2 org yg berjoging.... aku mula meneka adakah ya A ngan LEE?? masok jak la dalam keta, kami mendekati mereka owh betol juga tekaan aku kan... frist time drive lam ujan... susah nak tangga tayar but ok lah hari to coz x banayk mati enjen time bak kat jln raya.... balit jak dari belajar , usu tipon, kecik jak sora igatkan sapa la... "jadi pegi bank x??" "HA" nothing in my mind i try to guess who is this.. owh my anty... lalu la terais kuat2 "MAK PEGI BANK X????" coma kenak jeligan yg tajam hahaha rupa2 top secret pa duhal.... owh i mula paham... hahaha... then bkk tv lalu la terlelap sampe kol 1200 dpn tv... lalu la bpk bgunkan... terus g mandik coz hari tok kan sembahyag jemat.... abis jak doa terus salam ngan org sebelah2 then terus kuar.. time brjln g kuar ya ada la mamat to tego, poyo tol la... lee tego ku igatkan nak terus blit.. "lalu nak balit la ya"".." aku mok cpat tok" i reply him... ,.. jwb blt lee tek.. jd x kau ngan A g beli password tek?? ku balas gik x sbb ku g ngan mak ku jak.,.. k lah... terus ku balit.. datang la usu terus g anta nana n g satok, first g CIMB then g BSN lalu la beli passworg ya tek.. beli punya beli dah salah tulis no ic A>>> NO WAY!!!!!!! sy perasan time double check nak kuar bank... so plan suruh A beli dik pun gik.... tapi i get the peluang to cover my mistake... alhamdulilah la... so time kat bagunan stok i carik la peluang tuk g bank ya balit... 4 beli lagik... so selesai la problem sy... jalan2 tangga bj then makan kat ayamKU kat tinggkat 1... balit g upwell udin nak gunting rambut then sampe jak kat rumah salehin dah tunggu depan rumah sbb nak g rumah husna nak ambik risalah tentang kem menara gading.... g lah tekk k basikal... cycling bak kata kan... lps g rumah husna banyak juak la cita.. terus g rmh ezzah nak chit chat hehehe.... balit terus kering kan badan terus nak mandik.. time nak g toilet ya.. Lee sms.. nya mok disk ny siap.. but i have nothing that done.. just dah dwnlod jak.. pujuk la nya tek sampe sangggup padah ku tu hebat la kacak la segala2 nya la.. sian jauk la... coba lah tek sy polah disk ya tek.. downlod punya dwnlod x cukup mintak lagik tajuk lagu yg nya maok..banyak ke lagu justin bieber jak.. penyayi umo15 taun dr hollywood... time downld lagu biak tok, i shout degarnya pun lagu coz nak check nya pun tok quality sound ok ka x.. in time degar lagu biak tok... pande terpaut la hati tok dgn sora n lagu2 yg best dr JB tok.. ok juak owh.. x pa k tambah musik bah.. kan i tok universal listener nak... hehehe


ya jak la ke sy.. k lah... as salam...


repair bicycle

ato balit rante basikal yg putus..
ta adik sy ngan org sebelah pake lalu putus..
setakat sambung balit jak.. bukan ato betol2
kebetulan time ya lihin datang k motosikal lagik!!!
frist time jalan jauh kata nya..
aritok tek janji ngan lihin jogging tp abg ny apake motosikal.. so xpat la..
tp best nya basikal boleh pake lagik!~!! alhamdulilah..
tadik lak erza n lee datang nak anta photocopy ic pake beli password memohon kusus jadi cikgu..
nama gik asal ada peluang isik jak.. kelak pilih..
http://www.moe.gov.my/ klik kat perguruan..

k lah as salam...


Wednesday, February 10, 2010

lepak2 rmh usu..

hari isnin yang lalu sy di sms oleh cousin yg berbunyi cam tok..
"oi kau x gi rmh usu ka?? esok mek duak pepeh x keja. aku nak polah kek keju..."
so, apa gik la sy yg kejeron tek lalu la berkemas. hehe
borink bah kat rumah ajak.. kemas punya dtang ka sidak usu ambik..
oh no baruk lipat kain 2 helai..
bising la sidaknya tek..
cepat2 la kemas...
dah abis lipat kain terus kemas baju lalu pegi makn..
mula2 plan nak makan nasi ayam kat ket's, sampe jak sia gerai ya tutup...:-(
last2 makan cakeuhtiau jak la.. not bad..
balit makan terus pulang n tido la..
esok harinya.. pagi bagun mek 3 jak kat umah ya..
ada yg nyapu, ngemop, bla bla
abis jak keja terus "sarapan" haha
tegah hari sarapan..
lawak jak..
lepas makan ena mandik.then kak pepeh.
time kak pepeh mandik ena ajak g kede perabot chan nya nak bayar barang.. aku ekot jak la...
balit jak terus sy mandi..
kejap rasa mandik.. degar la suara usu datang...
abis mandi terus kemas g dapor... lalu la usu suruh ambik ya ambik tok polah kek keju tek..
kak pukul semua adun ya usu kuar g keja so mek duak jak la polah kueh ya...
x da la susah..
3jam jak..
time tunggu kueh masak mek 4 main jutaria...
sy no 2 jak..
ingat kan no 1 kaya... lol
ok lah ya dapat bankkrup kan 2 org..
balit jak usu keja kemas2 lalu tlg usu kat dapo, potong sayo kacang pendek..
abis masak segala... mek 3 lepak2 lam bilit
ada la salah seorang kuar idea g jalan2 kat emart..
semua takut nak padah ngan usu...
bising gik lak...
gene ka daknya 2 madah ngan usu time usu masok lam bilit coz time ya sy g toilet
sakit perut... kuar jak dari tmpt brusa saham terus sy tanyak ena dapat x kuar tek??
DAPAT.. hehe
cepat2 la kemas katil lalu kuar..
time nak kuar ya sy kenak tahan..
no way aniQ bagun..
melambat kan plan jak..
time xsyen blakag aniq ya usu suruh sy tutup kipas dpn n buang sampah.. heheh trick semata2
sesampai jak sy kat dpan ruang tamu lalu menyelinap kuar...
jalan terus tanpa melengah kan msa.. berjalan dlam kegelapan memang apa2 boleh terjadi..
d 'persimpngan emart n everise....
kak pepeh tayak la mok g kanan or kerek..
semua mok cepat terus la g kanan..
sekejap rasa melimpas moto kancil pintu, cermin terbukak ada org rupa2 nya "berendek" la kali..
kejap gik rasa sy terdegar bunyi asuk sekali jak
x la gago..
ya TIBA2 "ouk2 ouk"
semua lalu terais hahaha
semua gelabah..
sy la seorg2 jak laki sia show the leader la ..
OK OK pusing jalan slow2 then cari batu..
haha
jalan la laju2..
ha... lega x da gik asuk ya ngikot... mujurla... mun lam bat sikit tek nag nahas la mek 3..
malam ya g century, emart...
best la juak... enjoy... tp ya lah balit seram gila... jalan dalam gelap jak.. ngerbang bulu roma..
nasip la time ya org pulang keja... ada la org lalu lalang k keta... x da la sunyek gilak..
sampe jak semua lalu makan.. kepak la katakan...
lepas makn kemas2 lalu tangga "PISAU CUKUR" BEST!!!!
x sangka cita melayu best gia gilak...
5 star la...
k lah sitok jak..
as salam...

Wednesday, February 3, 2010

hills

semalam g jalan2 d' hills, riverside n swk plza..
ena my cousin text me on monday tough that she wanted to go parkson..
so sy yg bergelar "pengangur terhormat" on ajak..
hahaha
x da keja..
nait bas lam kol 11++ berhenti d saujana...
time turun dr bus ya LOL ujan..
REDAH JER..
haha
jalan kaki g hill dlm 30min juak la..
sampe jak dpn hills
teka sp d jumpa??
1st alip(alif)
oi ajak la.
toleh sebelah
ai sahren pun da..
2 3 langkah gik ada gik!!ZULADLI
owh NO..
hahaha
tego jak la
ujan makin lebat terus masok dlm..
wow blh juak la besar hills
pusing2 masok la kede toyus
mahal wo
jaln punya jalan jumpa la belt WWE
hehe best...
sakai ku dow..
pas g toyus turun ke tinggkat bwh g mrrybrown makan..
kek ena blnja.. org dpt gaji oi..
kenyang juak r..
free bah x kenyak apa gik..
tambang bus free makan pun free..
time mkn ya.. mek duak polah 1st kali adalah pusing kan cup air mek 2 coz muka MAWI ada sia..
bowrnk...:-(
abs mkn g times book shop jap then trus g parkson..
kuar jak dr parkson trus jln kaki redah ujan g saujana ambik baus kuching city link..
1st time pake bus ya..
not bed wak r
like rapidpenang jak..
we take bus g stok jak coz usu ada sia..
sambil2 tunggu usu sempat wak jalan2 kat dbh ya..
kak ena da jumpa sweater google kacak coba nya tek
genak tp last pair x mok r dah kenak ROGOL
x dara gik..
hahaha
tiba2 usu koll terpaksa la tinggal jak sweater ya..
k lah
as salam....